снимка: Denis Rizzoli, Уикипедия  За най-високия монумент в страната обаче се

...
снимка: Denis Rizzoli, Уикипедия  За най-високия монумент в страната обаче се
Коментари Харесай

Гигантска статуя на Буда е открита в Бразилия

снимка: Denis Rizzoli, Уикипедия
 

За най-високия паметник в страната обаче се счита копие на Статуята на Свободата, издигнато на 18 юни 2011 година на паркинга на хипермаркет в град Бара Веля. Появата му е по самодейност на притежателя на комерсиалната верига.

Гигантска скулптура на Буда беше открита в събота в дзен будистки манастир в Ибирасу, в северната част на бразилския щат Еспирито Санто, съобщи ТАСС. Според телевизионния канал " Глобо " това е най-голямата скулптура на Буда в Бразилия.

Издигането на монумента завърши през октомври 2020 година През декември същата година статуята беше осветена съгласно будистки ритуал - обред на " отваряне на очите ". Откриването на гигантската 350-тонна скулптура от стоманобетон в началото беше планувано за април тази година, само че проектите бяха осуетени от коронавирусната пандемия, предава Нова тв. 

Още преди откриването си статуята на Буда започна да притегля доста хора. От манастира споделят, че всеки уикенд идват към 4000 души, които могат да я видят гратис и когато и да е, оповестява " Глобо ".

Височината на монумента е 35 метра - с 5 метра повече от фамозната скулптура на Христос Спасител в Рио де Жанейро. Макар да е " визитка на страната ", тя е по-ниска от другите бразилски статуи. Сред тях са 31,5-метрова скулптура на Спасителя, друга строяща се 35-метрова скулптура на Христос, 45-метрова скулптура на Богородица от Фатима, 56-метрова скулптура на Света Рита от Каша.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР